Lands of Galzyr – UKK

Usein kysytyt kysymykset

Löydät tältä sivulta kaikki usein kysytyt kysymykset koskien Lands of Galzyr -peliä. Yksittäisiä kortteja koskevat kysymykset saattavat sisältää spoilereita ja ovat siten piilotettuina nappien alla.

Eikö kysymykseesi löydy vastausta? Kysy meiltä Discord-palvelimellamme, lähetä meille sähköpostia tai kirjoita viesti BoardGameGeek-sivustolle ja vastaamme sinulle niin pian kuin mahdollista.


Sisällysluettelo


Yleiset kysymykset

Kuinka paljon kultaa [GLD] seikkailijoilla on pelin alussa?

Uudet seikkailijat aloittavat 10 kullalla [GLD] kuten tervetulokirjeessä mainitaan. Muut aloittavat sillä määrällä kultaa [GLD], joka heillä oli edellisen pelinsä lopussa (merkittynä heidän seikkailijalaudallaan).

Jos tarinakirjassa on efektejä liittyen kykytesteihin, milloin voin käyttää niitä?

Voit käyttää näitä efektejä milloin tahansa kykytestin aikana.

Onko Hezembin pohjoispuolella oleva tie yhteydessä kaupunkiin?

Kyllä. Teemallisesti lossi yhdistää kaupungin ja joen toisella puolella olevan alueen.

Ollessani partneri, täytyykö minun käyttää kaikkien korttieni efektejä, kuten nopeuttaa (hasten) ja viivästyttää (delay) tiettyjä kortteja kykytesteissä?

Ei. Voit valita yksi kerrallaan, mitä kortteja lainaat aktiiviselle pelaajalle. Mutta jos lainaat jonkin kortin, aktiivinen pelaaja voi käyttää sitä tarinan loppuun asti aivan kuin se olisi hänen oma, mukaan lukien pakolliset efektit.

Kun kortti pyytää minua korvaamaan (replace) sen jollakin toisella kortilla, mihin laitan alkuperäisen kortin?

Samaan paikkaan kuin mistä uusi kortti pyydetään ottamaan. Yleensä tämä on kirjasto [LBR].

Missä järjestyksessä tallennusefektit (save effects [SV]) suoritetaan, jos eri järjestykset johtaisivat erilaiseen lopputulokseen.

Siinä harvinaisessa tilanteessa, että järjestyksellä on merkitystä, päätä se sattumanvaraisesti.

Mitä tapahtuu ajastetuille efekteille, joiden merkit ovat vielä kalenterissa pelin päättyessä?

Kuten tallennussäännöissä [SV] lukee, ajastinmerkit poistetaan suorittamatta niiden efektejä. Kaikkien ajastettujen efektien kesto nollataan seuraavan pelin alussa.

Huomioithan, että joissakin ajastetuissa efekteissä on myös tallennusikoni [SV]. Nämä efektit suoritetaan pelin lopussa.

Kortteihin liittyvät kysymykset

[CRD]000 - Näytä kysymykset

Milloin Bumir voi käyttää hänen Unyielding Spirit [CRD]000 -korttiaan?

Bumir voi käyttää sitä kykytestin jälkeen juuri ennen kuin tarinamestari paljastaa seuraukset. Täten Bumir ei voi käyttää mitään korttiefektejä manipuloidakseen hänen uutta heittoaan, eikä uudelleenheittää noppiaan.

[CRD]010 - Näytä kysymykset

Tallennusefekti [SV] October [CRD]010 -kortissa pyytää sekoittamaan [CRD]088-kortin event-pakkaan kirjastosta [LBR]. Entä jos [CRD]088-kortti ei ole kirjastossa [LBR]?

Tässä tapauksessa voit jättää tämän kohdan efektistä huomiotta. [CRD]088-kortti voi usein olla arkistossa [VLT] tai jo valmiiksi event-pakassa.

Muista silti korvata October [CRD]010 -kortti November [CRD]011 -kortilla.

[CRD]026 - Näytä kysymykset

Jos muutan Convince-testin Gamble-testiksi, onko minun pakko käyttää Dice Set -kortin Gamble-efektiä?

Ei. Verbilaatikot vaaleanruskealla taustalla ovat vapaaehtoisia. Huomioithan, että jos muutat testin, et voi käyttää muiden korttien Convince-efektejä.

[CRD]036 - Näytä kysymykset

Voinko liikkua asutukseen [STT] Tykin kanssa, jos minulla ei ole 2 kultaa [GLD]?

Et. Sinun täytyy voida maksaa 2 kultaa [GLD] liikkuaksesi asutukseen [STT] matkustaessasi (travel). Huomioi, että tämä efekti ei päde jos liikut asutukseen [STT] toisella efektillä matkustuksen jälkeen.

Muista myös, että voit vapaasti heittää esineitäsi pois (discard), mukaanlukien Tykin, milloin tahansa.

[CRD]051 - Näytä kysymykset

Mitä “you cannot assist” tarkoittaa?

Et voi liittyä partneriksi toisen pelaajan vuorolla.

Huomaa, että samassa ruudussa kanssasi oleva pelaaja voi silti liittyä sinun partneriksesi.

[CRD]053 - Näytä kysymykset

Voinko maksaa 2 kultaa [GLD] useamman kerran settlementissä nopeuttaakseni Wounded-statustani useamman kerran?

Kyllä. Korttiefektien käyttöä on rajoitettu vain scenejen aikana ja korteissa itsessään.

Mitä tapahtuu, jos minulla on jo Wounded-status ja saisin uuden jonkun efektin estäessä sen (esimerkiksi Marlina [CRD]149 tai Fashionable Tunic [CRD]100)?

Pidät vanhan statuksesi ja sen ajastimen ennallaan. Korttiefekti on kirjoitettu samaan muotoon kuin sääntö identtisten statuksien saamisesta. Täten korttiefekti yliajaa ohjekirjan tapahtuen ensin.

[CRD]056 - Näytä kysymykset

Freezing-status laskee käytettävissäni olevien noppien määrää kahdella. Vaikuttaako tämä noppien uudelleenheittoefekteihin?

Ei. Freezing-status vaikuttaa alentavasti vain käytettävissäsi olevien noppien määrään, ei siihen miten manipuloit niitä muilla efekteillä.

[CRD]060, [CRD]061 - Näytä kysymykset

Jos minulla on Inner Peace tai Inner Fire -status [CRD_ADV] ja muutan testattavan kyvyn (esimerkiksi Power of Mind [CRD_KER]000) ja siten joudun heittämään statukseni pois (discard), saanko silti 1[SCC]?

Kyllä. Voit käyttää korttiefektejä ennen tai jälkeen noppien heiton tai uudelleenheiton. Täten jos voit käyttää useampaa efektiä samasta kortista testin aikana, sinä valitset niiden käyttöjärjestyksen.

Jos olen partneri ja minulla on Inner Peace tai Inner Fire -status aktiivisen pelaajan suorittaessa kykytestiä, joka nopeuttaisi (hasten) minun statustani, pitääkö minun nopeuttaa (hasten) sitä?

Ei. Voit valita yksi kerrallaan, mitä kortteja lainaat aktiiviselle pelaajalle. Jos et lainaa Inner Peace tai Inner Fire -statuksiasi, kun se tarkoittaisi sen nopeuttamista (hasten), niin ei tapahdu.

[CRD]088 - Näytä kysymykset

Efekti pyytää ottamaan [CRD]088 -kortin kirjastosta, mutta se ei ole siellä. Onko jokin vialla?

Ei. [CRD]088-kortti voi usein olla arkistossa [VLT] tai jo valmiiksi event-pakassa. Voit jättää tämän osan efektiä huomiotta.

[CRD]112, [CRD]113, [CRD]114 - Näytä kysymykset

Jokainen Kharimia's Vacation -tehtäväkortti listaa tietyt ruudut laudalta. Jos liikun suoraan kahden kaukana olevan välillä (esimerkiksi sataman kautta), täytyykö minun hylätä (abandon) tehtäväkortti ja palauttaa Kharimia [CRD]280 kirjastoon [LBR]?

Ei. Kharimia [CRD]280 pysyy kanssasi niin kauan kuin seikkailijanappulasi siirtyy merkitystä ruudusta toiseen.

Täytyykö minun hylätä (abandon) tehtäväkortti ja palauttaa Kharimiaa [CRD]280 kirjastoon [LBR] tallentamisen [SV] aikana?

Ei. Jos et halua hylätä (abandon) tehtäväkorttia ja palauttaa Kharimiaa [CRD]280 kirjastoon [LBR] seuraavan pelin alussa, sinun tulee aloittaa jostakin tehtäväkorttiin merkitystä lokaatiosta.

[CRD]115, [CRD]116, [CRD]117, [CRD]118 - Näytä kysymykset

Mitä “you cannot assist” tarkoittaa?

Et voi liittyä partneriksi toisen pelaajan vuorolla.

[CRD]139 - Näytä kysymykset

Jokainen Kharimia's Vacation -tehtäväkortti listaa tietyt ruudut laudalta. Jos liikun suoraan kahden kaukana olevan välillä (esimerkiksi sataman kautta), täytyykö minun hylätä (abandon) tehtäväkortti ja palauttaa Kharimia [CRD]280 kirjastoon [LBR]?

Ei. Kharimia [CRD]280 pysyy kanssasi niin kauan kuin seikkailijanappulasi siirtyy merkitystä ruudusta toiseen.

Täytyykö minun hylätä (abandon) tehtäväkortti ja palauttaa Kharimiaa [CRD]280 kirjastoon [LBR] tallentamisen [SV] aikana?

Ei. Jos et halua hylätä (abandon) tehtäväkorttia ja palauttaa Kharimiaa [CRD]280 kirjastoon [LBR] seuraavan pelin alussa, sinun tulee aloittaa jostakin tehtäväkorttiin merkitystä lokaatiosta.

[CRD]167 - Näytä kysymykset

Mitä “you cannot assist” tarkoittaa?

Et voi liittyä partneriksi toisen pelaajan vuorolla.

[CRD]174 - Näytä kysymykset

Milloin voin liikkua kuumailmapallon mukana?

Jos hahmosi on samassa ruudussa kuumailmapallon kanssa kalenterivaiheessa.

Kun kuumailmapallo tulee peliin, efekti kertoo, mihin ruutuun se laitetaan. Kuten local status -korttien kanssa on tapana, aseta kortti siten, että sen vasen yläkulma osoittaa määrättyyn ruutuun.

Kun kuumailmapallo liikkuu, mihin se liikkuu?

Seuraavaan suurempaan tai pienempään lokaatioon riipuen kumpi [CRD]174 se on.

Jokainen lokaatio muodostuu 1 - 3 lokaatiokortista. Niiden nimet on painettu pelilautaan. Rienshtum on esimerkiksi yksi lokaatio, joka muodostuu 3 kortista.

[CRD]200 - Näytä kysymykset

Millon Coffee-kortin voi heittää pois (discard), ja mitä hyötyjä siitä saa?

Coffee-kortin voi heittää pois (discard) milloin vain (kunhan siitä saatu spesiaalioptio ei ole käynnissä).
  • Jos sinulla on Freezing-statuskortti [CRD_ADV], palauta se kirjastoon [LBR].
  • Jos olet Tietämys- [KNW] tai Havainnointikykytestissä [PRC], saat 2[SCC].
  • Jos molemmat ehdot täyttyvät, saat molemmat hyödyt.

[CRD]276 - Näytä kysymykset

Jos matkustan Underground tunnels -kortilla samaan aikaan, kun minulla on Exhausted-kortti, enkä liiku lainkaan, saanko heittää Exhausted-kortin pois (discard)?

Kyllä. Exhausted-kortissa lukee, että sen saa heittää pois (discard), jos ei liiku (move) lainkaan. Underground Tunnels -kortilla voi matkustaa (transport) kukkulalta toiselle liikkumisen sijaan.

[CRD]280 - Näytä kysymykset

Mitä tapahtuu ajastetussa efektissä, jos heitän nopalla 7 tai suuremman luvun?

Ei mitään. Heitolla 1 - 6 saat kortin kirjastosta, mutta 7 tai suuremmalla heitolla ei tapahdu mitään erikoista. Muista silti viivästyttää ajastinmerkkiä kalenterissa.

Painovirhe – Kortti 295 – Jaffim

Kortissa [CRD]295 on painovirhe. Virhe on pelissäsi vain, jos pelisi versionumero (löytyy takakannesta viivakoodin vierestä) on täsmälleen SWG221301 tai SWG231302.

Tietyssä tilanteessa kumppani voi jäädä pysyvästi jumiin arkistoon (vault [VLT]). Jos epäilet näin käyneen sinulle, voit tarkistaa ja korjata asian alla olevien ohjeiden avulla:

  • Onko kortti [CRD]294 arkistossa (vault [VLT])?
  • Onko kortti [CRD]295 kirjastossa (library [LBR])?
  • Jos vastaus molempiin on kyllä, siirrä kortti [CRD]294 kirjastoon (library [LBR]).

Alla, miten kortin [CRD]295 ajastetun efektin pitäisi toimia:

Move [CRD]294 from [VLT] to [LBR]. Discard.

Tulemme tekemään päivityspaketin yhdessä tulevan lisäosan kanssa, jossa on mukana korjattu versio kortista. Ennen sitä voit tulostaa tämän tarran ja laittaa sen kortin [CRD]295 ajastetun efektin päälle.


Painovirhe – Pelin nollaus

Ensimmäisen painoksen sääntökirja sisältää pienen painovirheen. Virhe on pelissäsi vain, jos pelisi versionumero (löytyy takakannesta viivakoodin vierestä) on täsmälleen SWG221301.

Yksittäisten seikkailijoiden palauttaminen alkutilaan (sivu 15) voi harvinaisessa tilanteessa poistaa tärkeän kortin yleisestä tallennuspaikasta (global save slot [GLB]). Tässä ovat päivitetyt säännöt kohtaan 2:

Take all cards with the adventurer’s icon (next to the card number) from the global save slot [GLB] and other adventurers’ save slots.

Read the cards, resolve all save effects [SV] on them, and then place the cards to the library [LBR].

Jos olet palauttanut seikkailijan alkutilaan (etkä koko peliä) käyttäen vanhoja sääntöjä, tarkista että yleinen tallennuspaikka (global save slot [GLB]) sisältää yhden seuraavista 27 kortista. Jos et löydä korttia, sekoita kortti [CRD]089 kirjastosta [LBR] tapahtumapakkaan (event deck [CRD_EVN]).

  • [CRD]089 – [CRD]098 (Event [CRD_EVN])
  • [CRD]184 – [CRD]198 (Local status [CRD_LCL])
  • [CRD]228 (Location)
  • [CRD]240 (Location)