Dale of Merchants – UKK

Löydät tältä sivulta kaikki usein kysytyt kysymykset koskien Dale of Merchants -pelisarjaa.

Eikö kysymykseesi löydy vastausta? Kysy meiltä Discord-palvelimellamme, lähetä meille sähköpostia tai kirjoita viesti BoardGameGeek-sivustolle ja vastaamme sinulle niin pian kuin mahdollista.


Yleistä

Ovatko passiiviset efektit pakollisia?

Kyllä, jos kortissa ei mainita, että efekti on vapaaehtoinen. Esimerkiksi Cookies-korttia (Puna-ara 2) ei koskaan lasketa maksimikorttimäärään nostettaessa uusia kortteja. Tämä tarkoittaa myös, että jokaisella passiivisella Kameleonttikortilla on pakko kopioida kortti, jos mahdollista.

Täytyykö pinot rakentaa järjestyksessä?

Kyllä. Ensimmäisenä on tehtävä pino numero 1, sitten 2, jonka jälkeen numero 3 ja niin edelleen.

Onko passiivisia efektejä mahdollista yhdistää?

Kyllä kunhan ne tapahtuvat samaan aikaan. Voit esimerkiksi käyttää Accordion- (Liito-orava 5), Stashing Vendor- (Liito-orava 1) ja yhtä junk-korttia tehdäksesi 8:nnen pinon. Accordion-kortin voi käyttää 6 arvoisena ja Stashing Vendor mahdollistaa junk-korttien käytön rakentaessasi pinoa.

Täytyykö tori täyttää korteilla toimintovaiheessa (action phase), jos korttiefekti poistaa kortteja sieltä?

Ei. Tori täytetään vain joka vuoron päätteeksi (clean-up phase) tai jos jonkin kortin efekti erikseen käskee tehdä niin.

Jos jokin efekti muuttaa kortin arvoa, voinko käyttää uutta arvoa rakennettaessa pinoja kojuun?

Kyllä. Jos kortin arvo muuttuu mistään syystä, sinun on pakko käyttää sen uutta arvoa kaikkien toimintojen kanssa kuten pinojen rakentamisessa tai uusien korttien ostamisessa torilta.

Jos useampi efekti muuttaa kortin arvoa, missä järjestyksessä efektit tulee suorittaa?

Suorita efektit pelaamisjärjestyksessä. Jos sinulla on esimerkiksi arvoltaan 1 oleva kortti ja pelaat Flashy Show -kortin (Puna-ara 5) ja sen jälkeen Practical Values -kortin (Pingviini 5), kortin arvo muuttuu ensin arvoon 2 ja sitten arvoon 4. Pelaamalla kortit toisin päin kortin arvo on ensimmäisen efektin jälkeen 5 ja toisen jälkeen 6.


Liito-oravat (Hoarding Flying Squirrels)

Voinko ottaa kortteja eri eläinseteistä tai rojun (junk) pistopinostani rakentaessani pinoa Nostalgic Item -kortilla (Liito-orava 3)?

Kyllä. Saat etsiä poistopinostasi yhden kortin rakentamista varten. Pidä huoli, että pinon kokonaisarvo täsmää.

Nostalgic Item -kortin (Orava 3) teksti on päivitetty uudemmissa painoksissa. Hanki päivityspaketti, jos omistat vanhan version.


Oselotit (Lucky Ocelots)

Pelasin Gamble-kortin (Oselotti 5) ja heitin 3, kun kädessäni on vain 1 kortti. Kuinka monta korttia saan toisen pelaajan kädestä?

Yhden kortin. Kun efektissä pyydetään vaihtamaan kortteja päittäin, vaihda aina yhtä monta korttia molempiin suuntiin.


Kameleontit (Adapting Veiled Chameleons)

Voinko hylätä kortin toripakasta Good Old Times -kortilla (Kameleontti 3), jos torin poistopinossa on jo kortteja?

Kyllä. Voit käyttää kortin passiivista kykyä, vaikka torin poistopinossa on jo kortteja. Kortti kopioi toripakan poistopinon päällimmäisen kortin, vaikka hylkäisit siihen uuden kortin. Kortin efektin lauseiden järjestys on muutettu uudemmissa painoksissa.


Majavat (Systematic Eurasian Beavers)

Jos Practice-kortti (Majava 5) on pöydällä pelattaessa Acorn- (Liito-orava 4) tai Gift Voucher (Kameleontti 4) -kortin, saanko käytetyn kortin takaisin käteeni?

Et. Practice-kortin efektin vaikutuksen alaisena ovat kaikki tekniikkakortit, jotka laitettaisiin efektin jälkeen poistopinoosi.

Practice-kortin (Majava 5) teksti on päivitetty uudemmissa painoksissa. Hanki päivityspaketti, jos omistat vanhan version.

Jos Overtime-kortti (Majava 4) on pöydällä rakentaessani uutta pinoa kojuuni, saanko käyttää rakentamiseen kortteja eri eläinseteistä ja rojua (junk)?

Et. Overtime-kortti antaa sinun käyttää kortteja poistopinostasi rakennettaessa aivan kuin ne olisivat kädessäsi. Sinun täytyy silti noudattaa muita kojunrakennussääntöjä.


Kilpikonnat (Enthusiastic Wood Turtles)

Voinko viimeistellä (Finish) kilpikonnakortin samalla vuorolla kuin pelasin sen?

Kyllä, jos kortissa on bonustoimintoikoni. Ainoa kilpikonnakortti ilman ikonia on Collector’s Desire (Kilpikonna 2).