Dawn of Peacemakers – UKK

Usein kysytyt kysymykset

Löydät tältä sivulta kaikki usein kysytyt kysymykset ja painovirheet koskien Dawn of Peacemakers -peliä. Yksittäisiä skenaarioita koskevat kysymykset saattavat sisältää spoilereita ja ovat siten piilotettuina nappien alla. Tietyssä skenaariossa ensimmäisen kerran käytettäviin mekaniikkoihin liittyvät kysymykset löytyvät kyseessä olevan skenaarion alta.

Eikö kysymykseesi löydy vastausta? Kysy meiltä Discord-palvelimellamme, lähetä meille sähköpostia tai kirjoita viesti BoardGameGeek-sivustolle ja vastaamme sinulle niin pian kuin mahdollista.


Yleiset kysymykset

Liikkuvatko, puolustavatko ja hyökkäävätkö kaikki yksiköt joka kierros?

Ei. Vain nostetut order-kortit suoritetaan. Täten jokaisella osapuolella on aina yksi aktiivinen ryhmä yksiköitä, joka suorittaa nostetun task- ja ploy-korttiyhdistelmän.

Mitä tapahtuu yksikön hyökätessä, jos lähin vihollisyksikkö on piilossa stealth-avainsanan takia (eikä se ole hyökkääjän vieressä)?

Yksikkö valitsee seuraavan vihollisyksikön uudeksi kohteeksi hyökkäykselle priorisointisääntöjen mukaisesti. Hyökkäys ei mene hukkaan, jos kantamalla on yksikin vihollinen, jonka kimppuun yksikkö voi hyökätä.

Mitä tapahtuu, jos samalla armeijalle pelataan saman vuoron aikana useampi ”Mixed groups” scheme?

Viimeisin pelattu kortti jää voimaan.

Campaign-pelitilaa koskevat kysymykset

Voiko papukaijojen evasive -ploy-kortti liikuttaa yksiköitä kauemmaksi vihollisten yksiköistä?

Kyllä. Tämä kortti kumoaa säännön, joka estää yksiköitä liikkumasta kauemmaksi kaikista vihollisyksiköistä.

Nostin task-kortin influence tai scheme-toiminnon aikana ryhmälle, jolla ei ole yhtään yksikköä laudalla. Mitä teen?

Poista nostettu kortti välittömästi pelistä ja nosta sen tilalle uusi kortti samasta pakasta. Influence ja scheme-toiminnot eivät mene koskaan hukkaan, vaikka nostaisit kortin vailla yksiköitä laudalla.

Skenaario 1 – Ei vielä kysymyksiä

Skenaario 2 – Ei vielä kysymyksiä

Skenaario 3 – Ei vielä kysymyksiä

Skenaario 4 – Näytä kysymykset

Päättyykö peli, jos pelin lopetusehto (game end condition) täyttyy, vaikka henkilökohtaisen / yhteistyöagendan voittoehto ei vielä täyty?

Kyllä. Peli päättyy, jos yksikin lopetusehto täyttyy riippumatta, onko se sitten voitto- tai häviöehto (win / lose). Jos agendasi ei täyty, lasketaan se joka tapauksessa sinun tappioksesi.

Voivatko vahingoittuneet yksiköt pelilaudalla co-op-agenda-kortin ehdossa olla sinisestä armeijasta?

Kyllä. Vahingoittuneen yksikön alustan väri ei vakuta kortin voittoehtoon.

Skenaario 5 – Ei vielä kysymyksiä

Skenaario 6 – Ei vielä kysymyksiä

Skenaario 7 – Ei vielä kysymyksiä

Skenaario 8 – Ei vielä kysymyksiä

Skenaario 9 – Näytä kysymykset

Miten Assault-task-kortti toimii esim. Twin-ploy-kortin, Mobile-avainsanan ja Commander Challiyana -johtajan kanssa?

Assault-kortti lasketaan sekä Move että Strike task -korteiksi. Suorita molemmat osuudet oikeaan aikaan. Twin Assault -yhdistelmä liikuttaa yksiköitä ensin kahdesti, jonka jälkeen yksiköt hyökkäävät kahdesti. Mobile-yksiköt liikkuvat yhden lisäruudun ja Challiyanan erikoiskyky aktivoituu Move-vaiheessa.

Skenaario 10 – Ei vielä kysymyksiä

Skenaario 11 – Ei vielä kysymyksiä

Skenaario 12 – Ei vielä kysymyksiä


Skirmish-pelitilaa koskevat kysymykset

Ei ole vielä kysymyksiä koskien skirmish-pelitilaa.


Painovirheet

Dawn of Peacemakers -pelin ensimmäisestä painoksesta on löydetty muutamia pieniä painovirheitä. Voit tarkistaa pelisi version laatikon takakannesta, viivakoodin vierestä. Ensimmäisen painoksen peleissä siinä lukee ”SWG180501”.

Kampanjakirja, sivu 6 – Näytä painovirhe

Kuvassa on kolme papukaijasotilasta, joilla on pyöreä alusta. Alimmaisella näistä pitäisi olla tähdenmuotoinen alusta kuten sivulla 7.

Kampanjakirja, sivu 12 – Näytä painovirhe

Kampanjapakassa on 12 outcome-korttia ensimmäisen skenaarion jälkeen, eikä 11. Nostettaessa kortteja kampanjapakasta, nosta aina kunnes näet seuraavan lukkokortin.

Kampanjakirja, sivu 23 – Näytä painovirhe

Linnoitus antaa osapuolelle, jolla on yksiköitä sen päällä, 2 motivaatiota eikä vain yhtä. Tämä on oikein muualla ohjekirjoissa. Linnoituksen laatassa on myös muistutukseksi kaksi motivaatioikonia.

Kampanjakirja, sivu 35 – Näytä painovirhe

Jos Chieftain Khunawa on päihitetty aikaisemmassa skenaariossa, poistetaan pelistä task-kortit ympyräryhmältä, eikä ratasryhmältä.

Kampanjakirja, sivu 50 – Näytä painovirhe

Punaisella armeijalla pitäisi olla 1 tähti ja 1 ratas fortify-task-kortti. Yksikkölistaus sivun alalaidassa listaa vain then Macaw Assassin -yksikön, vaikka niitä on kartalla 3.

Kamppailukirja, sivu 4 – Näytä painovirhe

Kun olet passannut ja valinnut jokaiselle ryhmälle joko Cover tai Fortify -kortin, jokaisella ryhmällä pitäisi olla 4 korttia, ei 5.